Yıldız’dan eski başkanlara vefa

Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli Belediye Başkanı Adayı Onur Emrah Yıldız; büyük bir mitinle yola çıkmasının hemen ardından Çiğli’de belediye başkanlığı yapan ve aramızdan ayrılan üç ismin mezarlarını ziyaret etti.

Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; sözlerini şöyle sürdürdü; “Çiğli’ye emeği geçen Belediye Başkanlarımız Dr. Galip Öztürk; Ensari Bulut ve Metin Solak’ı mezarları başında dualarımızla andık.; Çiğli’nin gelişmesinde, halkında büyük emekleri var. Yaptıkları muazzam işler var. Halkçı belediyeciliğin en güzel örneklerini sundular. Üstelik, hangi partiden seçilmiş olurlarsa olsunlar, ayrımsız hizmet ürettiler. Geçmişe ve emeğe vefası olmayanın geleceği yoktur. Köklerini yok sayanın, geçmişini hor görenin başarılı olmazı zordur. Biz; canı yürekten ebediyete göçen tüm başkanlarımızı anıyoruz. Anmakla da kalmayacağız. İsimlerini yaşatacak, halkçı belediyecilik anlayışlarını güçlendirerek sürdürecek adımlar atacağız. Hem yaptıklarımızla hem de isimlerini vereceğimiz yeni yatırımlarla yaşatacağız. Çiğli’ye çivi çakmış; Çiğli’yle ağlamış, Çiğli’yle gülmüş herkesin emaneti baş tacıdır. Kim olursa olsun, ünvanı, mesleği ne olursa olsun; hangi görüşten ve inançtan olursa olsun, ilçemize emek verenden esinleniriz, yaptıklarını koruruz. Dilerim ki bir gün; bizim arkamızdan da aynı şeyler söylenir. Çünkü burada aslolan Çiğli’dir. ”

 

Bizim kitabımızda yazmaz…

 

İlk iş olarak Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunan ve ardından hiç hız kesmediği saha çalışmalarına devam eden Yıldız açıklamasında şu ifadeleri kullandı; ”Bizim kültürümüzde, parti etiğimizde küsmek, çatışmak;  çizgimizden sapmak, doğru bildiğimizden ödün vermek yoktur. Doğrudan vazgeçmeyiz. Ben de vazgeçmem. Utku Başkanımız 5 yıl boyunca, ilçemiz için çalıştı, didindi, uğraştı. Birikim ve deneyimleri çok değerli. Yaptıkları; sorunlarımızın çözümü için, Çiğli’yi ileri taşımak için çıkardığı yol haritaları çok değerli. Doğru olana sırtımızı dönmek, emeği yok saymak bizim kitabımızda yazmaz. Çiğli’yi ortak geçmiş ışığında, tam bir konsensüsle yöneteceğiz. Geliştirilmesi gerekeni geliştirecek, büyütülmesi gerekeni büyüteceğiz. ‘Kim yaptı? Sen mi, ben mi? demeden, yararımıza olan her işe sahip çıkacağız. Aday adaylığım sürecinde de söyledim; yine söylüyorum: Çiğli için taş üstüne taş koymak söz konusuysa kendimi yollara da vururum; kapılarda da beklerim. Çiğli için taş taşıyanın ancak yoldaşı olurum.”

 

Deniz Doğan'dan ulaşım için önemli projeler! Deniz Doğan'dan ulaşım için önemli projeler!

Editör: Atakan Şen
Yorumlar