Ortadoğu ve Avrupa'nın en uzun sandviç panel üretim hattı olan Ege Panel’i kurarak İzmir'e haklı bir gurur yaşatan firmamız, sektörde büyümesini çok müşteri az kâr prensibiyle sürdürüyor. Yönetim Kurulu Başkanı Suphi Toros'un tırnaklarıyla kazıya kazıya kurduğu şirketler grubunun geleceği, eğitimlerini tamamladıktan sonra şirket yönetimde söz sahibi olmalarına tanıdığı imkanla, emin ellerde. 

Cumhuriyetin Kadınları 3. İzmir Kadınlar Kongresi'nde buluştu Cumhuriyetin Kadınları 3. İzmir Kadınlar Kongresi'nde buluştu


"Demir çelik sektöründe depo ne kadar büyükse o kadar iyi iş yapabiliyorsun"
Ege Toros Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Toros, şirketler grubu hakkında çeşitli bilgiler verdi. Cihan Toros, "Genç yaşlarda atıldığı çalışma hayatına; yumurta satmaktan ayakkabı boyacılığına birçok alanda çalışma tecrübesine sahip olan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Suphi Toros; askerlik için Muş'tan İzmir'e gelmiş bulunmaktadır. Askerlik sonrası İzmir'de kalıp, yaklaşık 5 yıl çalışan olarak demir çelik sektörüne hizmet vermiş ve sektörü tecrübe edinmiştir."
 
"Daha sonra 1. Sanayi Sitesinde 100 metrekare alanda iki yüklemeci ve bir satış temsilcisi ile Ege Toros Boru profili kurmuştur. Rekabetin çok olduğunu sektörde farkındalık kılacak hamleler yapma stratejisiyle Ege Serbest Bölge karşısında bir yer kiralayıp, hurda demir satmaya başlamıştır. Kiralık olan yerde yapısal inşaat izni çıkması üzerine, şuan merkezimiz olan Menderes’e 2010 yılında taşınmıştır."
 
O günleri şöyle anlatabilirim; “Menderes'e ilk taşındığımızda “Biz burayı doldurabilirsek ne mutlu bize” diyen Başkanımız Sayın Suphi Toros birkaç yıl içerisinde büyümeyi ön görerek yan tarafta bulunan 15 bin metrekarelik alanı da satın aldı. 5 bin metrekarelik alanın yetmeyeceğini düşünerek yaptığı hamlede bir kez daha yanılmadığını görmüş olduk. Ayrıca Belkahve'de bir depo daha tutmuş olup, İzmir’in kuzeyi kadar güney bölgesine de hizmet vermeyi planlamıştır. Demir çelik sektöründe depo ne kadar büyükse o kadar iyi iş yapabiliyorsunuz.
 
“Geçmişten geleceğe”
 
"Bizler de eğitimlerimizin yanı sıra, işi göğüslediğimiz noktaya gelmeden önce Yönetim Kurulu Başkanımızın eğitiminden geçtik ve her geçen gün tecrübelerinden faydalanmaya devam ediyoruz. İlk olarak şirket içerisinde her departmanda görevlendirildik. Tulum giyip, demir tozu yutmaktan tutun demir taşıyıp, temizlik yapmaya,çay ikramı, muhasebe, satış temsilciliğine kadar her noktasında bulunduk. Bugün geldiğimiz noktada ürünlerin teknik özelliklerinden üretim sürecine kadar bilgi ve fikir sahibi olmanın yanı sıra şirket işleyiş dinamiklerine de hakimiz. Hala öğrenmeye devam ettiğimiz Yönetim Kurulu Başkanımızın öz disiplini ve lider vasfı, bizlere iyi ki dedirttiriyor. Unutmadan söylemek isterim; “Az müşterim olup çok karım olacağına çok müşterim olup az karım olsun.” sözü bizler için öğüt niteliği taşımakta olup prensip haline getirmemize vesile olmuştur."
 
"Son olarak sözü bağlayacağımız noktada, insanların aklına demir çelik sektöründe öncü olarak gelmek, dünden bugüne taşıdığımız değerleri “Geçmişten geleceğe” sloganımızla bağlaştırmak kaçınılmaz olmuştur.
 
6 Milyon Metrekare Sandviç Panel Üretim Kapasitesi
 
"Uzun yıllar üretici firmalarla bayi olarak çalıştık. Bayisi olduğumuz firmaların ciro 1.liklerinin yanı sıra yıllık üretimlerinin yarısını biz alıp, satıyorduk. Bu potansiyelimizin gücüne göre kendi üretim tesislerimizi açmaya karar verdik. Gerekli saha analizleri, fizibiliteler ve arge çalışmaları sonrası Torbalı’da Sandviç Panel üretimine Ege Panel markasıyla başladık. Güney Kore ve İtalyan yapımı olan üretim hattımız 300 metre uzunluğu ile Ortadoğu ve Avrupa'nın en uzun ve en teknolojik hattı seçildi. Dakikada 15 metrekare, yılda 6 milyon metrekare sandviç panel üretim kapasitemiz var. Ege Panel’i 36 ülkeye ihraç ediyoruz."
"Şu anda tesisimiz 55 bin metrekare. 25 bin metrekare stok yükleme sahası, 30 bin metrekare üretim alanımız bulunmaktadır. Ciddi bir kapasiteye sahibiz. Sandviç Panel üretiminin yanı sıra Trapez saç üretiyoruz. Yılda 250 bin ton üretim kapasitemiz var. Bunun yanında Trapez ve sandviç panelden çıkan hurda saçları tekrar geri dönüşüme kazandırıyoruz. Geri kalan hurda saçları (trapez,sandviç panel) mahyası, (trapez,sandviç panel) semeri yaparak, kendi bünyemizde geri dönüşüme tabi tutuyoruz."
 
"İş ortaklığı, bayilik ve partner şirket olarak çıktığımız bu yolda, üretici kısmına geçtiğimiz şu günlerde, sınırlarının olmadığına inandığımız demir çelik ve yapı sektörü için yatırımlarımız devam edecek. Gerek tedarik ağı gerekse müşteri memnuniyetiyle profesyonel bir şekilde yürüyeceğiz."