Ekonomi

EGİAD Meleklerinden görüntü işleme tekniğine yatırım

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Melekleri, görüntü işleme tekniğine yatırım gerçekleştirdi.

Abone Ol

İnsan beyninin algıladığı, işlediği ve yorumladığı en önemli bilgi türü görsel veriler olarak dikkat çekmekte. İletişimin %93’ü sözel olmayan verilerden sağlanmakta ve beyin görsel bilgileri yazılı verilere kıyasla 60.000 kat daha hızlı işlemekte. Görsel verinin bu gücü, ürün ve içerik pazarlama gibi birçok sahada pazarlama stratejisi olarak kullanımını da yaygınlaştırmakta. Görsel materyallerin insan faktörünün olduğu her alanda etkili bir araç olması, gelişen teknoloji ile birlikte görsellerin oluşturulmasının ve yayılmasının kolaylaşması gibi faktörler milyonlarca görseli barındıran veri yığınlarını oluşturmakta. Elde edilen bu veri yığınları aynı zamanda yeni nesil teknolojiler için mükemmel bir veri tabanı sağlamakta. Bu noktada, üretim ve perakende dikeyine odaklanarak geliştirdiği ileri teknoloji yapay zekâ destekli görüntü işleme uygulaması ile kalite kontrol ve akıllı stok takibi gibi konularda hizmet veren Cognitiwe; TechOne VC liderliğinde EGIAD Melekleri ve StartersHub, Startup Wise Guys’ın katılımıyla 3 Milyon Dolar değerleme üzerinden 605 Bin Dolar yatırım aldı.


Cognitiwe; manuel operasyonlara ileri teknoloji çözümler üreterek olası riskleri ve maliyetleri düşürüyor
Cognitiwe Unified Vision platformu üzerinde geliştirilen yapay zekâ tabanlı video analiz ve resim işleme teknolojisi herhangi bir donanım yatırımına ihtiyaç duyulmadan mevcut IP kameralarla kullanılabiliyor. IP kameralardan gelen görüntülerin yapay zekâ ve makine öğrenmesi yardımıyla analiz edilmesi ile üretim sektöründe kalite kontrolü, stok takibi, çalışan sağlığı veya iş yeri güvenliği gibi konularda süreçler otomatikleştirilebiliyor. Perakende tarafında ise sadece raflardaki ürünler değil meyve, sebze gibi paketli olmayan ürünlerin kasalardaki teşhir stoğu da gerçek zamanlı olarak takip edilebiliyor ve ürünlerin anlık olarak tazelik durumları raporlanabiliyor. Önümüzdeki dönemde özellikle MEA - Orta Doğu Afrika bölgesinde gerçekleştirilen başarılı projelerin Microsoft çözüm ortaklığı ile farklı pazarlarda da elde edilmesi hedefleniyor.


Videoları verilere dönüştürün
Cognitiwe, farklı alanlarda faaliyet gösteren müşterilerin operasyonel gereksinimlerine uygun olarak bulutta, lokalde veya hibritte çalışabilen bir uygulama modeline sahip. Ana gelirinin B2B alanda kamera ve lokasyon başına aylık lisanslamadan geldiğini belirten ekip, ürünü sahip olduğu unified vision ve zero touch saas teknolojileri ile global pazarda rekabet gücünü arttırmayı hedefliyor. 

Pazar lideri olacağız
Kurucular; Atilla Algan ve Mete Bayrak yatırım turuyla birlikte şirket merkezini Estonya’ya taşırken, İtalya’ya açacağı ofis ile birlikte İstanbul, Tallinn ve Milano ofisleri aracılığı ile öncelikli olarak Orta Doğu, Afrika ve Avrupa bölgesinde yapay zekâ destekli görüntü işleme teknolojilerinde pazar lideri olmayı hedefliyor. Cognitiwe geliştirdiği Unified Vision kavramı sayesinde görüntü işleme çıktıları ve IOT sistemlerinden gelen verileri bir araya getirerek derin öğrenme altyapısı ile işlemekte ve önleyici kontrol modeliyle daha sorunlar oluşmadan hata olacak noktaları belirleyip uyarabilmekte, stok planlaması için öngörüler üretebilmektedir. 

EGİAD Melekleri Girişimcilikte Köprü Görevi Üstleniyor
Hazine Müsteşarlığına akredite Ege Bölgesi’nin tek melek yatırım ağı olan EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkanı Levent Kuşgöz ise, sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçişte öne çıkan ve ekonomik gelişmeyi belirleyen temel faktörlerden birinin girişimcilik olduğunu belirterek, “Bir ülkenin kalkınması ve gelişmesi için ekonomik değer yaratacak, büyümeye ivme kazandıracak hızla değişen koşullara uyum sağlayabilme dinamizmine sahip girişimciler yaratabilmek son derece önemli. İş dünyasının melek yatırımı, alternatif bir yatırım aracı olarak görmesi, katma değeri yüksek sonuçlar ortaya koyuyor. Bu noktada Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) olarak, EGİAD Melekleri Yatırım Ağı’yla girişimciler arasında köprü görevini üstlenerek girişimcilere destek oluyoruz. İnternet girişimleri hızlı büyüme ve ölçeklenme potansiyeline sahip oldukları için de melek yatırımcılarımızın ilgisini çekerek, yatırımlarımız her geçen gün artıyor'' dedi.