Eğitim

EÜ İletişim Fakültesinden “Dijital Çağda Genç Okuryazarlar” projesi

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi hazırladığı sosyal sorumluk projeleri ile farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Abone Ol

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi hazırladığı sosyal sorumluk projeleri ile farkındalık yaratmaya devam ediyor. Yürütücülüğünü İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şadiye Deniz’in üstlendiği “Dijital Çağda Genç Okuryazarlar” sosyal sorumluluk projesi başarıyla tamamlandı. Proje kapsamında lise öğrencilerinin dijital okuryazarlığının artırılması hedefleniyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destek verdiği projede İletişim Fakültesi Gazetelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Aydoğdu Karaaslan, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden Dr. Neslihan Özmelek Taş ve Dr. Azra Kardelen Nazlı araştırmacı olarak yer alıyor.

               

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, proje ekibini makamında ağırlayarak tebrik etti. Prof. Dr. Gültekin, “Geleneksel medyanın yanı sıra, yeni medya ve dijital teknolojilerin yaşantımızı önemli ölçüde değiştirdiği günümüzde dijital okuryazarlık büyük önem arz ediyor. Teknolojinin günlük hayatımızdaki hâkimiyeti, dijital okuryazarlığın ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Dijital dünyanın sunduğu avantajların yanında dezavantajları olduğunu da görüyoruz. Teknolojinin tehlikeli olmaması için onu doğru kullanmak ve anlamak önemlidir. Bu kapsamda hocalarımızın hazırladığı ‘Dijital Çağda Genç Okuryazarlar’ sosyal sorumluluk projesi oldukça kıymetli. Projede emeği geçen tüm hocalarımı tebrik ediyorum” dedi.

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Şadiye Deniz ise, “Projede, İzmir’deki lise öğrencileri, aileleri, öğretmenleri ve okul yöneticilerine sunulmak üzere teknoloji bağımlılığı, dijital medya okuryazarlığı, algı yönetimi, özfarkındalık gibi farklı alanlarda ders içerikleri hazırlandı” dedi.

Proje kapsamında Prof. Dr. Şadiye Deniz tarafından “Dijital Medya Okuryazarlığı, Dijital Mahremiyet Farkındalığı, Nomofobi”,  Doç. Dr. İlknur Aydoğdu Karaaslan “Teknoloji bağımlılığı, Sosyal medya, Dijital oyunlar ve siber farkındalık”, Dr. Neslihan Özmelek Taş “Temel İletişim Becerileri, Çatışma Yönetimi, Algı Yönetimi” , Dr. Azra Kardelen Nazlı ise  “İçsel Motivasyon, Özfarkındalık, İzlenim Oluşturma” konularında dersler verildi.