Sağlık

EÜTF Hastanesinin tüm borçları ödendi

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın girişimleri sonucunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla EÜ’nün sağlık hizmetleri sunumunda oluşan borçlarının tamamı ödendi.

Abone Ol

Ege Üniversitesinde yürütülen bilimsel faaliyetlerin desteklenmesi, sağlık altyapısının son teknolojik cihazlarla donatılması, borçların ödenmesi gibi birçok konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan her zaman destek aldıklarını ifade eden Rektör Budak, “Tam akreditasyona sahip araştırma üniversitemize verdikleri desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın  Dr. Nureddin Nebati’ye,  son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a,  Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu’na, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’e ve İzmir Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

EÜTF Hastanesinin sağlık hizmetleri sunumunda oluşan borç yükünden kurtulması için EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın girişimleri sonuç verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, Kasım 2022 itibariyle EÜTF Hastanesinin borçları ödendi. Borç yükünden kurtularak yatırımlara hız verdiklerini kaydeden Rektör Budak, göreve geldikleri günden itibaren devletten tam destek gördüklerini vurguladı.

EÜTF Hastanesine son bir yılda önemli yatırımlar yapıldı

Son bir yılda EÜTF Hastanesine önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Rektör Budak, “Son dönemde devletimizin destekleri neticesinde önemli çalışmalara imza attık. Hastanemize son bir yılda yaptığımız yatırımlarla tüm kliniklerimizi dünyanın en ileri teknolojileri ile donattık. Anabilim dallarımızın fiziki altyapılarını yeniledik. Hizmet kalitesini dünya standartlarının üzerine çıkararak tanı, tedavi ve cerrahide önemli başarılara imza attık” dedi.

Borç yükünden kurtulan EÜTF Hastanesinin bu sayede yatırımlarını da hızlandırdığını vurgulayan Rektör Budak, “ İzmir ve Ege Bölgesinin yanı sıra ülke sınırlarının ötesine komşu devletlerden hastalara da şifa dağıtan bir vizyona ulaşan hastanemizin altyapısını günden güne güçlendiriyoruz. Nükleer Tıp Anabilim Dalı, Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi,  Beyin Cerrahisi Yoğun Bakım Birimi, Anatomi Anabilim Dalı, Makroskopi ve Klinik Anatomi Laboratuvarları, Kardiyoloji Anabilim Dalı, Anjiyo Laboratuvarı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Çocuk Göğüs Hastalıkları ve Çocuk İmmunolojisi Servisleri ile Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesini baştan sona yenilendik. Bölgenin alanında öncü Çocuk Acil Servisinin fiziki ve teknik altyapıları yenilenerek son teknolojiye göre düzenlendik. Fiziksel alanları 500 metrekareden bin 500 metrekareye çıkartılan Çocuk Acil servisin personel sayısını da 3 katına çıkardık” diye konuştu.

Son teknoloji modern cihazlarla dünya çapında sağlık hizmeti

Birçok kliniği dünyanın en ileri teknolojileri ile donattıklarını ifade eden Rektör  Budak, “Nükleer Tıp Anabilim Dalı Cevriye Koç Kemik Dansite Laboratuvarına en son teknolojik özelliklere sahip, günlük 60 ile 80, yıllık 10 bin hastaya hizmet verecek 2 adet kemik dansite cihazı alındı. Radyasyon Onkolojisi Kliniğine, Türkiye’de ilk kez,  stereotaktik radyoterapi uygulamalarında hasta pozisyonlama ve takibini yapabilen en modern cihaz donanımlarından birisi kazandırıldı.  Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalına, üst düzey çift floresanlı ameliyathane mikroskobu, Radyoloji Anabilim Dalına ise meme hastalıklarıyla ilgili tanı konma aşamasında oldukça önemli bir yere sahip olan düşük radyasyon dozuyla çalışan tomosentezli mamografi cihazı alındı. EÜTF Hastanesi Merkezi Ameliyathanesinin hizmete alınabilmesi için çalışmalar hızla sürdürülüyor. Fiziki altyapısı, donanımı ve uzman kadrosu ile Türkiye’nin en güçlü hastanelerinden birisi haline geldiğimizi ifade edebilirim” dedi.

 “Tıp ve sağlık alanlarında dünyada ilk 500-600 bandında”

Rektör Budak, “Tıp ve sağlık alanlarında dünyada ilk 500-600 içerisinde yer alan bir üniversiteyiz. Ülkemizin sağlık alanındaki saygın markası olan Tıp Fakültemiz akademisyenleri ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarda önemli görevler üstlenmeye devam ediyorlar. Araştırma üniversitemizin uluslararasılaşma misyonuna nitelikli katkı sunuyorlar, yaptıkları çalışmalarla adımızdan sıkça söz ettiriyorlar. Lisans ve uzmanlık eğitimi ile araştırmadaki başarılarımız, yeterliliklerimiz; her geçen gün tescillenmeye devam ediyor. Hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımız Sağlık Bakanlığı Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmelerde A Plus Hastane ilan edildik. Kalite çalışmalarımızı artırarak devam ettiriyoruz” diye konuştu. 

“Kaliteden ödün vermeyen dijital hastane”

Sağlıkta dijitalleşme hedefleri doğrultusunda, verimlilik ve kaliteden ödün vermeden yeni uygulamaları hayata geçirdiklerini vurgulayan Rektör Budak,  “Online doktor (TeleTıp), dijital arşiv, online randevu, dijital ilaç ve depo yönetimi, arşiv ve veri sistemi, hastanedeki yatak sayısı, poliklinik hizmetleri, ayaktan başvuran hasta sayısı, acil servise yapılan başvurular, gerçekleşen ameliyatlar ve taburcu olan hastalar gibi verileri aktif olarak değişen hizmetlerin dijital ortamda anlık takip edilebilmesini sağlayan yeni bir sistem kazandırdık. Hastane kampüsünde,  toplamda 41 bin metrekare çevre düzenlemesi ve yaklaşık 1 kilometrelik tartan pist yaptık” dedi