İlk kez düzenlenen Ödemiş Patates Festivali oldukça renkli geçti. Eski otogarda gerçekleşen festivale Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve eşi Lütfiye Karakayalı, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ve eşi Filiz Yılmazlar, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve eşi Seçil Gürbüz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. TV reklamlarındaki “Yiyin gari” repliği ve samimiyetiyle kalplerde yer edinen Birgili Ayşe Elmacı da festival heyecanına ortak oldu. Ödemiş Belediye Bandosu güçlü repertuarıyla festival öncesi müzik ziyafeti çekti. 

odemis-patates-fest (1)

BAŞKAN ERİŞ: “HEDEFİMİZ ÜRETİCİNİN DOĞDUĞU YERDE DOYMASI” 

Ödemiş’in yılda üç patates hasadıyla “Kompirin Başkenti” olduğunu kaydeden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in ovası ve yaylalarıyla bereket saçtığını belirterek, sosyal belediyeciliğe ekonomi belediyeciliğini de ekleyerek üreticinin bin bir emekle ürettiği ürünün tanıtımı, değerinin korunması ve doğrudan alıcıyla buluşması için çalıştıklarını belirtti.  

Üretim yolu çalışmasında rekor kırdıklarını kaydeden Eriş, “‘Başka bir tarım mümkün’ diyen Tunç Soyer Başkanımızın Ödemiş’te açıkladığı ‘İzmir Tarımı’ vizyonuyla ilerlerken en büyük hedefimiz üreticinin doğduğu yerde doyabilmesidir. Kilometrelerce üretici yolu çalışması yapmamızın da, belediye arazileriyle üreticimizi topraklandırmamızın da, dağları kayaları aşan yeni ticaret ve bağlantı yolları açmamızın, toptan pazarlar kurmamızın da en temel sebebi budur. 

Bugün belediye olarak Otamış Halkın Marketi’ni kurduysak ve raflarında bölgemiz başta olmak üzere birçok üretici kooperatifinin ürünü varsa, üretici ile tüketici doğrudan buluşuyorsa bu üretime ve üreticiye verdiğimiz desteğin ve değerin yansımasıdır.” dedi. 

Konak’ta kaçak moloz dökümüne geçit yok Konak’ta kaçak moloz dökümüne geçit yok

Eriş, 2002’den beri coğrafi işaretli ürün olan Ödemiş Patatesi’nde ilkini düzenledikleri festivalin geleneksel hale gelmesini dilediklerini belirtti.  

AYŞE TEYZE BİR KEZ DAHA “YİYİN GARİ” DEDİ! 

Ödemiş Belediyesi halk oyunları eğitmenleri Ceren Kasapoğlu ve Ergin Bayar’ın zeybek gösterisi sonrası sahne Birgili Ayşe Elmacı’nın oldu. Patates cipsi reklamlarındaki “Yiyin gari” repliğiyle Ödemiş patatesinin tanıtımına büyük katkı sunan Elmacı bu kez, Ödemiş Patates Festivali için “Yiyin gari” dedi ve büyük alkış aldı. Elmacı, Ödemiş patatesini dünyaya tanıtmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

Genç yetenekler Esra Aydın ve arkadaşları güzel parçalarla bir dinleti sunarken eski otogar alanı içerisinde açılan yemek ve üretici stantları gezildi.  

odemis-patates-fest (5)

PATATES YEMEKLERİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ 

Ödemiş Belediyesi Sosyal Tesisleri’nin tecrübeli şefleriyle Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı bölümünde eğitim gören geleceğin şeflerinin hazırladıkları birbirinden güzel patates lezzetleri konuklara ikram edildi. Selçuk’tan festivale katılan aşçılar, şekillendirdikleri meyvelerle festivale renk kattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği orkestrası ile birlikte sahne alan Öznur Korkmaz, türkü şöleni sundu. 

Festival kapsamında düzenlenen Patates Yemekleri Yarışması büyük heyecana sahne oldu. Sema Bilgi, Tülin Bozoğlu, Sevda Yıldız, Emre Seber, Tolga Tekin ve Nasuf Gündoğan’dan oluşan jüri patates yemekleriyle yapılan sunumun ardından puanlama yaptı. Yarışmanın birincisi Mücella Soyaslan oldu. Şeyma Çeşme ikinci, Pervin Zengin de üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara Otamış Halkın Marketi’nden çeşitli armağanlar verildi.