Ege Üniversitesi sigara ile  topyekûn mücadele ediyor Ege Üniversitesi sigara ile topyekûn mücadele ediyor

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonunda İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İ. Pelin Dündar’ın “Toplam Kalite Yönetimi” dersi kapsamında düzenlenen konferansı Gazeteci ve Kurumsal İletişim Uzmanı Burcu Taner verdi.

         Konferansta konuşan Burcu Taner, yapay zekânın basın işletmelerine getirdiği fırsatlardan ve tehditlerden söz ederek, tehditlerin nasıl fırsata dönüştürülebileceğini dile getirdi. Burcu Taner, “Günümüzde yapay zekâ emekleme aşamasında olsa da çok hızlı bir değişimden söz etmek mümkün. Bilgelik aşamasında yapay zekânın çok daha farklı noktalara dönüşeceği ön görülüyor. Bu anlamda ben sizlere yapay zekâ alanındaki gelişmeleri yakından izlemenizi öneriyorum. Şu an yapay zekâ sadece gazeteciliği değil, birçok mesleği değiştirdi. Bu anlamda yapay zekâdan bir kaçış mümkün olmasa da yarattığı tehditleri fırsata dönüştürmek mümkün. Örneğin yapay zekâ şu an her ne kadar mizahı bünyesine katmış olsa da insan yaratıcılığını taklit edemiyor. Dolayısıyla doğru komut verilerek, yapay zekâyı kendi gelişimimiz için kullanabilmemiz ve yapay zekâdan faydalanabilmemiz mümkün” dedi.

Haberlerin güvenirliliği hem bir tartışma hem de bir etik konusu”

         Yapay zekânın gazeteciliği nasıl dönüştürdüğü hakkında açıklamalarda bulunan Taner, yapay zekâ ile üretilen görsellerin haber içeriklerine büyük katkı sağlayabileceğini, haber metinlerinde ise telif haklarının ihlali gibi pek çok etik tartışmanın yeniden alevlendiğini aktardı. Taner ayrıca gazetecilerin ücretsiz bir biçimde yararlanabileceği yapay zeka araçlarına da kısaca değinerek bu mecraları ilgi alanlarına göre çeşitlendirebileceklerini sözlerine ekledi. 

         Konferans sonunda Burcu Taner öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.