Hepimizin göz şekli farklıdır aynı şekilde göz makyajı uygularken beklentilerimiz de farklı oluyor.

Eğer düşük göz kapaklarına sahipseniz birkaç basit makyaj tüyosuyla gözlerinizin daha açık ve kalkık görünmesini sağlayabilirsiniz. Düşük göz kapağına sahip olanlar genelde göz makyajlarının görünmemesinden ve gözlerinin düşük görünmesinden şikayetçi olurlar.

1)Göz makyaj bazı ile başlayın

Göz kapağı düşük olanlar bilir, göz kapağına sürdüğünüz her şey çok daha çabuk bozulur, dağılır ve akar. Buna engel olmak için mutlaka makyaj bazı kullanmalısınız. Göz makyaj bazı uygularken, çok kalın bir tabaka halinde sürmemeye dikkat edin. Bu ürünün amacı renk vermek değil, cildinizi makyaja hazırlamaktır.

2) Aydınlık ve açık gözler için

Göz kapağında pek alan olmayışı ve göz kapaklarının düşük olması yüzünün biraz yorgun görünmesine neden olabilir. Buna engel olmak için açık tonda ışıltılı farlara yönelebilirsiniz. Özellikle göz pınarlarından gözünün orta kısımlarına ve kaş altına uygulayacağın ışıltılı bir krem far gözlerinin çok daha aydınlık ve açık görünmesini sağlayacak.

 3) Anında kalkık gözler için

Ağzını daha kalkıp görünen gözler elde etmek için yapman gereken kirpiklerine yoğun hacim verecek ve kaldıracak bir maskara kullanmalısın böylece gözlerim çok daha açık göz kapakların daha kalkık görünecek maskeli uygularken özellikle kirpiklerinin dış köşelerine daha yoğunluk vermelisiniz.

 4) Çarpıcı dumanlı bakışlar

Düşük göz kapağına sahipsen göz makyajında senin en çok uğraştıran şey göz kapağına sürdüğün farın görünmemesi. Göz kapağının düşük olduğu için katlama bölgeni iyice gölgelendirerek, gözlerini daha açık gösterebilirsin bunun için toprak tonlarda bir far paleti kullanabilirsin.

5) Renkli gözler

Düşük göz kapaklarım var ve gözlerinde renkliyse, doğru far rengi seçiminle gözlerini çok daha belirginleştirebilirsin kullandığınız göz farını alt kirpik diplerinin dış kısımlara doğru kalınlaştırarak uygulayabilirsiniz.

6) Doğal kedi gözler

Düşük göz kapaklarını anında çekik gösterecek en iyi makyaj tüyosu eyeliner uygulamak. Fakat en zor kısmı da bu kirpik dibine uyguladığın düşük göz kapağı kapatabilir. Bunun için eyeliner kuyruğuna yoğunluk vermelisin tek yapman gereken eyeliner kuyruğunu alt kirpik çizgini takip ederek yukarı doğru çekmek ve keskin bir kuyruk elde etmek böylece gözlerin çok daha çekik görünecek.