Güncel

Saadet zinciri operasyonunda 81 şüpheli yakalandı

İzmir merkezli 21 ilde saadet zinciri operasyonunda 89 şüpheliden 81’i gözaltına alınırken şüphelilere ait çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Loading...

Abone Ol

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve örgüt faaliyeti kapsamında, nitelikli dolandırıcılık suçlarıyla ilgili alınan müşteki beyanları ve raporlar sonucunda; yüksek kar vaadiyle saadet zinciri kurarak pramit satış sistemi yoluyla dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen ve F.Ş.G. adı altında faaliyet gösteren 6 şirket tespit etti. Polis ekipleri, İzmir merkezli toplam 21 ilde, 89 şüpheli şahsın yakalanması için bugün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon yaptı. Yapılan operasyon sonucunda 89 şüpheliden, 81’i yakalanırken 8 şüpheli firarinin yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı aramalarda; Fon amacıyla kullanan şirketlere ait 6 adet tapu, Banka hesap hareket dökümleri, Hizmet Protokolleri, Tahsilat makbuzları, Çok sayıda dijital materyal ve 540 bin TL ele geçirdi. Ayrıca şüpheli ve şirketlere ait taşınır/taşınmaz mallara ve banka hesaplarına bloke koyulduğu belirtildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, birçok vatandaşın mağdur edildiği dolandırıcılık konularındaki mücadelelerinin vatandaşların da desteğiyle kararlılıkla devam ettiğini duyurdu.